Lunch, festmenyer
& bröllopsfest
Restaurang Hov är Östersunds äldsta restaurang med en fantastisk atmosfär som erbjuder vällagad
husmanskost baserad på lokala råvaror och med inslag av det internationella köket.
Mors dag med en trerättersmeny
Fira Mors dag på Restaurang Hov söndag den 31 maj med start kl 15:00.
Bokning och meny
Dagens lunch
Njut av en smakfull lunch i en naturnära och rogivande miljö i hjärtat av Jamtli.
Sallad, måltidsdryck, smör och bröd, kaffe och efterrätt ingår.
Nedan visas meny för sju vardagar framåt.
Torsdag 28 maj
Camillas kjempetorsk
med rökt sidfläsk, rabarbersmör och sauterad bladspenat
Kokt kalvbringa
med primörer, smörad buljong och riven pepparrot
Fylld ugnsbakad bifftomat
med ratatouille, friterad ostronskivling och grillad halloumi (laktovegetarisk)
Fredag 29 maj
Ugnsbakad laxfilé
med sparrismousseline och jordärtskockor sauterade i hummercoulis och dill
Stekt kycklingbröstfilé
med ingefärsmarinerad endive och hallonvinägersky
Mangold- och tofupaj
med örtsallad och honungsrostade valnötter
(laktoovovegetarisk)
Måndag 1 juni
Grillad lax
med ljummen smörad potatissallad, forellrom, dill och gräslök
Lammgryta
med vårprimörer, kycklingkorv smaksatt med pistage och salvia, vit rotfruktspuré och friterade mandelpotatischips
Grillad halloumi
med quinoasallad och exotisk salsa (laktovegetarisk)
Tisdag 2 juni
Kokt torsk
med räkor, hackade ägg, brynt smör och riven pepparrot
Lasagne al forno
med ugnsbakade plommontomater och pestocreme
Spenat- och fårostpaj
med tomatsalsa och korianderpistou (lakto-ovovegetarisk)
Onsdag 3 juni
Fisk- och skaldjurspaket
med shalottenlökssmör, räkor, primörer och Noilly Pratsås
Kokt rimmad ungtupp
med nässelsås, smörkokta jordärtskockor och riven pepparrot
Mandelpanerade rödbetskroketter
med potatis- och getostragu med pepparrot och rödbetsjuice och friterade gulbetsnystan
(lakto-ovovegetarisk)
Torsdag 4 juni
Pocherad fiskfilé
med potatis, rotfrukter och blåmussslor i vitvinssås och grillad sparris
Piccata
på kotlettrad pilaffris, tomatconcassé och gremoulataolja
Grönsaksgryta
med kikärtor och gröna oliver. Serveras med couscous och örtyoghurt
(laktovegetarisk/vegansk)
Fredag 5 juni
Ingen lunchservering
denna fredag.
Studentbuffé serveras kl 16.30.
Bordsbeställning.